Güneşe Dayanıklı Balkon çiçekleri hakkında Herşey
Balkonunuz çok fazla güneş alıyorsa güneşe dayanıklı balkon çiçekleri seçmelisiniz. Aksi takdirde çabuk öleceklerdir. Bu koşullara toleranslı çeşitleri seçmediğiniz sürece, tam güneşte , özellikle de kapların içinde bitki yetiştirmek zor olabilir. Pek çok tam güneş bitkisi aynı zamanda kuraklığa ve kurak koşullara toleranslıdır, bu da onları saksı ortamları için de ideal kılar. Örneğin biberiye , kapların yanı sıra tam güneş alan bölgelerde yetiştirilebilen çekici, sıcağa dayanıklı, güneşi seven bir bitkidir .
Balkon Çiçeklerinden mükemmel Petunya
Petunyaların bakımı, çoklu çiçeklenmeyi teşvik etmek için düzenli sulama ve mümkün olduğunca fazla güneş ışığı içerir. Yer örtücü petunyaların yayılması su konusunda en önemlisidir; petunyaların bakımına haftalık sulamalar dahil edilmelidir. Petunyalar kısmen gölgeli bir yerde büyürken, tam güneşte daha dolgun ve daha bol bir çiçek üretilir. Petunyaların ekilmesinden önce hazırlanan toprakta iyi kompostlanmış organik madde çalışmış olmalıdır. Petunyaların bakımı, çiçek açan bitkiler için tasarlanmış dengeli, suda çözünür bir gübre ile düzenli gübrelemeyi içerecektir. Ağır besleyiciler oldukları için petunyaların bakımı haftalık beslemeleri de içerecektir. Petunyalara bakarken uygun ışık, su ve gübreleme, uzun bir güzel çiçek mevsimi sağlayacaktır.
Balkon Çiçekleri ve Karanfil
Karanfile nasıl bakılacağına dair talimatlar çok basittir. Bitkileri kuruyken sulayın ve her altı ila sekiz haftada bir gübre uygulayın. Ayrıca ekim sırasında toprağa yavaş salınan bir gübre uygulayabilirsiniz, bu da sizi bitkileri besleme ihtiyacından kurtaracaktır. Böylece karanfil bazı çeşitleri, kendini ekim vardır. Çok yıllık çeşitler kısa ömürlüdür ve bölünme, uç kesimler ve hatta katmanlarla çoğaltılmalıdır . karanfil tohumu bahçe merkezlerinde de mevcuttur ve don tehlikesi geçmeden altı ila sekiz hafta önce iç mekanlarda başlanabilir.
Civanperçemi
Birçok derde şifa olan Osmanlı’dan bu yana ekilen bitki civanperçemi güneşi çok sever. Civanperçemi ektikten sonra biraz bakıma ihtiyacı var. Gübrelenmesi gerekmez ve sadece şiddetli kuraklık dönemlerinde sulanması gerekir. Civanperçemi çok az bakıma ihtiyaç duyarken, birkaç hastalık ve zararlıya karşı hassastır. En yaygın olarak, bitkiler ya botrytis küfü ya da külleme tarafından etkilenir . Bunların her ikisi de yapraklar üzerinde beyaz bir toz örtü olarak görünecektir. Her ikisi de bir mantar ilacı ile tedavi edilebilir. Civanperçemi bitkileri de bazen tükürük böceklerinden etkilenir .
Balkon Çiçekleri ve Kadife çiçeği
Nemli topraksız saksı karışımıyla dolu saksı ile başlayın . Kadife çiçeği tohumlarını saksı karışımının üzerine serpin. Tohumları ince bir vermikülit tabakasıyla örtün . Tencereyi veya tepsiyi streç filmle örtün ve tepsiyi sıcak bir yere yerleştirin. Buzdolabının üst kısmı iyi çalışıyor. Kadife çiçeği tohumlarının çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yoktur, bu nedenle henüz ışık sağlamanıza gerek yoktur. Tohumdan kadife çiçeği yetiştirmenin bir sonraki adımı, ekilen kadife çiçeği tohumlarını çimlenme için günlük olarak kontrol etmektir.
Tipik olarak, kadife çiçeği filizlenmesi üç ila dört gün sürer, ancak konum daha soğuksa birkaç gün daha uzun sürebilir. Kadife çiçeği fideleri göründüğünde, plastik sargıyı çıkarın ve tepsiyi fidelerin her gün en az beş saat veya daha fazla ışık alacağı bir yere taşıyın. Işık yapay bir kaynaktan gelebilir. Fideler büyüdükçe, saksı karışımını aşağıdan sulayarak nemli tutun. Bu, sönümlemeyi önlemeye yardımcı olacaktır . Fideler iki set gerçek yaprağa sahip olduktan sonra, son don geçene kadar iç mekanlarda ışık altında büyüyebilecekleri kendi saksılarına ekilebilirler.