Antoryum çiçeği bakımı, Anlamı ve Anatoryum bilgileri
Sıradışı ve özellikle dayanıklı çiçekler, Antoryum çiçeğini pencere kenarında popüler bir egzotik öğe haline getirir. Teknik anlamda antoryum çiçeği olarak adlandırılan bitkiler, aslen Latin Amerika’nın yağmur ormanlarından gelmektedir. Renkli parantezler, çiçek şemsiyelerinin oturduğu bracts denilen koyu yeşil yapraklarından yükselir. Bracts genellikle parlak kırmızıdır, ancak beyaz, sarı veya turuncu örnekler de vardır. Bu makalede antoryum çiçeği bakımı ve anlamı hakkında detaylı bilgilere ulaşacaksınız..
1000’e kadar tür arasında bir ayrım yapılır. Küçük flamingo çiçeği (Anthurium scherzerianum) ve büyük flamingo çiçeği (Anthurium andreanum) gibi sadece birkaçı da iç mekan bitkileri olarak gelişir. Küçük flamingo çiçeği pencere pervazına çok uygundur, ayrıca çiçekler açısından da zengindir.
Antoryumların bakımı nispeten kolaydır ve doğru yerde olduklarında güzelce büyürler. Bu onların doğal yaşam alanlarına uygun olmalıdır. Bunun anlamı: parlak, ancak yanan güneş yok, çok sıcak değil (maksimum 20 derece) ve sıcaklık dalgalanmaları yok. Ayrıca cereyan veya kuru ısıtma havasını sevmezler. Kök top eşit şekilde nemli tutulmalıdır. Uzmanlar, antoryumların haftada bir veya iki kez ılık yağmur suyuyla sulanmasını ve yaklaşık iki haftada bir düzenli olarak gübrelenmesini tavsiye ediyor.
Düzenli olarak kireçsiz su püskürtmek yapraklara iyi gelir. Alt tabaka olarak çakıl veya genişletilmiş kilden, orkide toprağı veya hidroponik drenajlı normal saksı toprağı önerilir. Solmuş veya solmuş çiçekler ve yapraklar kesilmelidir.
Antoryum Çiçeği oluşumunun hedefli kontrolü
Antoryumlar yılda 300 güne kadar çiçek açar. Dilerseniz çiçek oluşumunda hedefli ayarlamalar yapabilirsiniz. Bitkiyi dört ila altı hafta boyunca biraz daha serin bir odaya (yaklaşık 16 derece) koyarsanız ve normalden daha az sularsanız, düzenli olarak sulanır ve tekrar döllenirse muhteşem çiçekler oluşturacaktır.
Antoryum Çiçeği Sarı yapraklar
Yapraklarda sarı bir belirti var mı? O zaman antoryum muhtemelen çok fazla su alacak. Sulamadan önce, saksı toprağının nasıl bir his verdiğini kontrol etmek en iyisidir. Toprak oldukça kuru hissediyorsa, antoryum biraz su kullanabilir. Ancak saksı toprağı nemliyse, sulamadan bir hafta sürebilir.
Solmuş veya kırışmış yapraklar
Bu, antoryumunuzun çok az su aldığı anlamına gelir. Yazın haftada bir bardak, kışın ise yarım bardaktan fazla su vermeyin. Ayrıca her hafta saksı toprağına yaklaşık altı buz küpü koyabilirsiniz. O zaman bitkinizin yeterince su aldığından emin olacaksınız.
Büyümüş, sarı veya kahverengi yapraklar
Antoryumunuz çok fazla gübre alıyor. Şimdilik onlara sadece su verin. Fazla gübre vermektense çok az gübre versen iyi olur. Bitkinizi saksı değiştirmek veya gübrelemek istiyorsanız, bunu yapmak için en iyi zaman ilkbahardır. Sıcak günler ve güneş ışığı bu aşamada tomurcuk oluşumunun uyarılmasını sağlar. Bunun için özel antoryum gübreleri kullanın. Ambalaj üzerinde belirtilen doğru doza dikkat ediniz ve asla tavsiye edilen miktardan fazla gübre kullanmayınız.
Antoryum çiçeği Kahverengi yaprak kenarları ve uçları
Antoryumunuzun yaprak kenarları kahverengiyse, çok fazla güneş ışığı alıyor demektir. Sonra onları pencereden yaklaşık bir metre uzakta bir yere koyun. O zaman yeni çiçekler oluşur, ama yeşil kalırlar mı? O zaman antoryumunuz yeterince ışık almayacaktır. Sonra onları pencereye biraz daha yaklaştırın. Solmuş, eski ve sarı yaprakları kesebilirsiniz, çünkü eski yapraklar ve çiçekler solduğunda, antoryum yeniden yenilerini oluşturur.