Canlı çiçek sukulent bakımı ve türleri nelerdir?

Canlı çiçek sukulent bakımı ve türleri nelerdir?

5 Kasım 2021 Kapalı Yazar: cicek

Canlı çiçek sukulent bitkisini sevdiğinde, onları adıyla bilmenin önemli olduğu bir nokta gelir. Daha önce de tartıştığım gibi, uygun etli özdeşleşme kelimenin tam anlamıyla yaşam ve ölüm arasındaki fark olabilir ! Farklı sukulentler türleri aynı ortak adı veya çok farklı özelliklere sahip benzer bir görünümü paylaşabilir. Bazen fark, kışa dayanıklılığındadır . Sukulentleri tanımlamadaki bir hata, soğuktan  bitkilerin ölmesine neden olabilir. Bununla birlikte, bazı sukulentler evcil hayvanlar ve çocuklar için zehirlidir.

Farklı Canlı Çiçek Sukulent türleri

Yapraklarında, gövdelerinde veya köklerinde su depolayan herhangi bir bitki, etli olarak sınıflandırılır. Pek çok çeşit, birbirinden çılgınca farklı görünür. Ancak bazı sukulentler çok benzer görünüyor. Echeveria ve Sempervivum, genellikle birbirleriyle karıştırılan iki cinstir. Her bitkinin büyük bir rozet oluşturmasıyla benzer görünüyorlar. Benzer şekilde çoğalırlar, her biri ofsetler oluşturur.

Zamanla, sadece görerek daha farklı sukulentleri tanıyabileceksiniz. Şimdi bir echeveria’dan sempervivum söyleyemeseniz bile, ayrımları aramaya ve aramaya devam ederseniz, çok geçmeden farklılıklarını anlayacaksınız. Garip geliyor, biliyorum. Ama tıpkı kendi çocuğunuzu bildiğiniz gibi, diğer çocukların denizindeyken bile… Veya diğerlerinden ayrı olarak kendi kedinizi tanıyorsunuz… Küçük farklılıkları tanımak hepimizin paylaştığı bir yetenektir. Bu yeteneği farklı şeyler için kullanıyoruz.

Canlı çiçek sukulent nasıl yetiştirilir?

Canlı çiçek sukulent nasıl çoğaltılır?

Aeonium ve echeveria arasında nasıl ayrım yapılacağı, etli tanımlamada başka bir yaygın sorudur.  Ancak aeonium ve echeveria arasındaki diğer bir ayrım, bunların gövdeleridir. Sempervivum gibi, echeveria rozetleri tipik olarak toprak hattına yakın büyür. Ancak Aeonium uzar, kıvrılır, odunsu dallar her ucunda rozetlerle o daldan kaynaklanır.

Farklı sukulent türlerini ayırt etmek için ayrıntılara bakın. Gördüğümüz gibi, bazı çeşitlerin yaprak kenarları boyunca siliat tüyleri vardır, bazılarının ise pürüzsüz yaprakları vardır. Yaprak kalınlığına da bakın. Sukulentleri  tanımlarken bakmanız gereken bitki özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • Yaprak şekli, boyutu ve kalınlığı
  • Renk – yaprak, çiçek veya sapların rengi
  • Yapraklarda lekeler veya çıkıntılar
  • Çiçek – şekli, rengi, çiçek sayısı ve yaprakları
  • Kök – renk, doku, uzunluk
  • Kirpikli kıllar
  • Epikutiküler balmumu
  • Sivri uçlar, dikenler veya pürüzsüz
  • Bitkinin genel boyutu ve şekli
  • Soğuğa dayanıklılık
  • Büyüyen koşullar
Canlı çiçek sukulent Türleri nelerdir?

Canlı çiçek sukulent Türleri nelerdir?

Canlı Çiçek Sukulent türünü öğrenme ipuçları

Size açık olan bir dizi iyi, özlü tanımlama stratejileri vardır. Günümüzün yüksek teknoloji dünyasında, diğer bahçıvanlara danışmak hala öğrenmenin en iyi yoludur. Tanımlamak istediğiniz sukulentin güzel bir fotoğrafını çekin. Yukarıda listelenen farklı özellikleri yakaladığınızdan veya fotoğrafa uygun olarak tanımınıza bildiklerinizi dahil ettiğinizden emin olun.

Aloe Vera

Bu birçokları için sürpriz olabilir, ancak Aloe aslında etli bir bitkidir! Olgunlaşmalarına izin verilir ve uygun şekilde bakılırsa küçük sarı çiçekler yetiştirebilirler. Bu şifalı bitki harika bir başlangıç ​​etlidir. Beyaz benekli yeşil yaprakları ve yanlardan yukarı çıkan küçük sivri uçları vardır.

Parlak, dolaylı ışık.

Çok az suya ihtiyaç duyar, sadece 3-4 haftada bir su.

Aloe vera nasıl sulanır?

Aloe vera nasıl bakılır?

ADROMİSCHUS CRİSTATUS

Sevimli küçük etli, yapraklarının dokusundan dolayı Kırışık Yapraklı Bitki olarak da bilinir. 4 cm kadar büyür, bu yüzden sevimli minik saksılar için mükemmeldir. 16 cm’e kadar büyüyen bir çiçek üretecek.

Gölgeli alanları tercih eder.

Bu bitki soğuktan nefret ediyor. 55 Derecenin altına düşerse içeri getirdiğinizden emin olun.

Kuru toprak.

Sukulent, kendi gövdesinde biriktirdiği su ile 15-20 gün sulanmasa da yaşayabilir. Bakımı da oldukça kolay olan bu bitki toprakta yetişir ve toprağının sürekli nemli olması gerekmektedir.
Sukulentler parlak ışık sever. Hem ev içerisinde hem de dışarıda yetiştirilebilirler. Işık alan, aydınlık ortamda büyüyebilirler ancak uzun süre direkt güneş ışığı almamasına özen göstermelisiniz.
yaz mevsimlerinde yaklaşık olarak haftada bir kere sulanmaları, bitkinin canlı kalmasına yetmektedir. Kış aylarında da 10 günde bir defa sulama yeterli görülebilecektir. Fazla güneş ışığında bırakılmaması ve az sulanması sayesinde, bitkinin her daim canlı kalması da mümkün olabilecektir.
Sıcak iklim bitkisi olan sukulent, ilkbahar ve yaz aylarında gelişimini tamamlar. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir. İçerisinde barındırdığı su miktarı ile fazla sulama gerektirmeyen çiçek evlerde en rahat yetiştirilen bitkiler arasında bulunur.